Şor Nohut

  1. Nohutları geceden ıslatılır. Pişireceğimiz zaman suyunu süzüp bir tencere içine koyarız. Üzerine su koyarak bir tatlı kaşığı tuz atıp ve pişmesi için ocağa ağzını kapatıp koyarız.Genellikle büyük bir kaba koyup sönmüş,dinlenmekte olan çarşı fırınına akşamdan bırakıp,sabah erkenden alınırsa daha iyi pişer.Hele içine bir miktar ilikli kemik de konursa,daha lezzetli olur.
  2. Yeşillikler ayıklaynıp ince ince kıyılır. Sonra tüm baharatları üzerine atıp karıştırılır.
  3. Lavaş ekmekle ya da ince pide (tırnaklı) sıcak ekmekle dürüm yapılır .                                                                                                                                                                                                                               
  4. Fotoğraftaki gibi salata ve nohutu lavaşa koyarak üzerine arzuya göre limon ve tuz serperek dürüm haline getirip tüketebiliriz...


 

Afiyet olsun.